
Informatie & Tips
Informatie en gebruiksaanwijzing waxmelts
Onze waxmelts zijn gemaakt van 100% ecologisch sojawas en een zeer goede kwaliteit parfumolie. Dit maakt de geur van de waxmelts intensief. Het is daarom goed om de gebruikswijzing aan te houden, zodat je optimaal van de waxmelts kunt genieten. Daarnaast zijn de ingrediënten niet getest op dieren.
Disclaimer
Wij zijn niet verbonden aan fabrikanten/designers van parfums. De parfumoliën zijn dupes en daardoor vergelijkbaar met bekende geuren.
Uitleg CLP - Classification, Labelling and Packaging (zie labels op de handgemaakte producten)
De CLP-verordening is een verordening van de Europese Unie uit 2008, die het systeem van classificatie, etikettering en verpakking van geurolie en mengsels bundelt in een centraal systeem. Om kaarsen en ambachtelijke producten aan de consument te mogen verkopen, moeten we ervoor zorgen dat alle handgemaakte producten CLP- compatibel zijn. Vandaar dat al onze handgemaakte producten voorzien zijn van een CLP label. Volgens de CLP-verordening moeten fabrikanten, importeurs en downstreamgebruikers van producten die gevaarlijke mengsels bevatten een UFI-code toevoegen aan hun productetiketten.
Uitleg UFI Code
Kaarsen worden beschouwd als ‘mengsels’ op een drager (de lont). Hierdoor vallen kaarsen binnen de wetgeving voor CLP ( indeling, etikettering en verpakking) en de bijbehorende wetgeving voor UFI-codes. Onze kaarsen en waxmelts bestaan ongevaarlijke was, die niet geclassificeerd hoeft te worden. Kaarsen en waxmelts bevatten meestal geur- en kleurtoevoegingen, waarvan sommige gevaarlijk kunnen zijn. Als er hoge concentraties aanwezig zijn, dan kunnen waarschuwingen of pictogrammen nodig zijn. De UFI-code helpt bij het identificeren van een gevaarlijk mengsel in kaarsen, waxmelts en roomsprays.
Tips
1 Wanneer je de waxmelts met een te hoge temperatuur laat smelten, dan zal de parfumolie veel sneller van de sojawas loslaten. Je kunt dan minder lang genieten van de heerlijke geur. Bij een lage brander (8 cm tot 12 cm hoog), kun je het beste gebruik maken van waxinelichtjes van 4 uur. Mocht je in het bezit zijn van een hogere waxbrander (hoger dan 12 cm) dan kun je het beste waxinelichtjes van 6 uur gebruiken. Je kunt ook zelf testen wat je het fijnste vindt.
2 Waxinelichtjes van 8 uur zou ik vermijden, deze zorgen ervoor dat de geur sneller verdampt. Daarnaast kunnen ze de waxbrander beschadigen.
3 Het is tevens goed om de waxbrander te controleren op scheurtjes in de glazuurlaag, dit maakt een waxbrander niet bruikbaar. Gebruik geen scherpe voorwerpen om de wax te verwijderen.
4 Wanneer de wax is afgekoeld of is hard geworden, steek een waxinelichtje aan zodat de onderste laag van de wax smelt. Hierdoor kan je de wax er met een stukje keukenpapier uitschuiven. Vervolgens schoonmaken met een stukje keukenpapier en je waxbrander is weer klaar voor een volgende heerlijke waxmelt.
5 Wanneer de wax nog vloeibaar/warm is en je wil de wax vervangen door een andere waxmelt, leg er dan een wattenschijfje in. Het wattenschijfje zal de wax opnemen. Wel even schoonmaken met een keukenpapiertje en je brander is klaar voor een volgende heerlijke waxmelt.
Let op/gevaarlijk/om brandwonden te voorkomen
1 Geen water in een waxbrander doen.
2 Zet de waxbrander op een vlakke ondergrond.
3 Uit het zicht van kinders en dieren houden.
Gebruik kaarsen:
- Trim de lont van de kaars elke keer dat je ze brandt tot 0,5 cm, óók bij het eerste gebruik. Dit geeft het beste brandresultaat bij de volgende keren dat de kaars zal branden.
- Het is belangrijk dat je bij het eerste gebruik van de kaars, de gehele bovenlaag laat smelten. Op deze manier houdt de kaars zijn geheugen vast en kun je extra lang genieten van de kaars.
- Laat een kaars nooit langer dan 3 tot 4 uur achter elkaar branden. Op deze manier geniet je langer van de kaars.
- Sojakaarsen branden volledig op, dit is echter niet aan te bevelen. Laat bij alle kaarsen een laagje was over van ongeveer 2-3mm. Dit is ook belangrijk voor het hergebruiken van het glas.
- De edelstenen kun je wanneer ze loskomen van de sojawas, met een pincet verwijderen of wanneer er nog een klein laagje sojawas over is. Aan jou de keus. Ik verwijder zelf de edelstenen wanneer ze loskomen van de sojawas. Ruwe edelstenen moet je verwijderen wanneer ze loskomen van de sojawas. Edelstenen was je onder warm water.
- Let op brandgevaar: wanneer het lont gaat flikkeren, verwijder dan de dichtstbijzijnde topping bij het lont. Droogbloemen kunnen vlam vatten.
- Blaas een kaars niet uit, maar doof de kaars.
- Plaats een kaars op een hittebestendig oppervlak.
- Laat een kaars niet onbeheerd achter. Houdt de kaars in het zicht en uit de tocht en houdt de kaars uit het zicht van kinders en dieren.
